Blästring – vi har kompetensen och erfarenheten

Blästring är en rengöringsmetod som bygger på att partiklar i hög hastighet träffar och påverkar ytan och ger denna ett mycket bra underlag att lackera på. Blästring är effektiv teknik för att avlägsna rost, färg, smuts och andra beläggningar. Blästring är en förbehandling inför annan ytbehandling, exempelvis pulverlackering.

När och varför används blästring?

Blästring är en mycket effektiv förbehandlingsteknik och används för att förbereda ytan på det föremål som sedan ska genomgå annan ytbehandling. Vid blästring skapas en struktur på ytan som ska behandlas och gör att medlet som sedan ska användas fäster mycket bättre. Efterföljande ytbehandling ger bättre kvalité och kommer att hålla mycket längre. Metoden passar bra för stora områden som husväggar eller underreden på båtar, men även för mindre föremål som utomhusmöbler eller bildetaljer. Blästring kan användas vid behandling av de flesta underlag, men oftast rör det sig om material som metall, betong, sten, plast och glas.

Tekniker vid blästring

Det finns olika blästringstekniker och vad som avgör vilken metod som ska användas beror på vad det är som ska blästras, exempelvis om det är en stor husvägg eller en liten bildetalj. Utan kunskap om material och vetskapen av att veta hur man blästrar, riskerar man att skada föremålet som ska behandlas. Vi är experter på alla olika metoder av blästring och anpassar dessa efter vilken yta som ska behandlas. Nedan listar vi några av de tekniker vi använder vid blästring.

Sandblästring

För att få bort olika typer av beläggningar fungerar sandblästring då det är en mångsidig rengöringsmetod. Med högt tryck skjuts sanden ut vilket effektivt rengör ordentligt inför vidare efterbehandling. Att blästra med sand fungerar även väldigt bra vid borttagning av rost eller grov smuts av olika slag. Denna teknik ger ett resultat av sträv yta vilket är utmärkt för att färg och lack ska fästa.

Blästra med aluminium

Om blästring med sand inte håller hela vägen, finns alternativet att blästra med aluminium. Aluminiumsilikat är ett mycket hårt medel och sliter ut ytan rejält. På grund av detta passar denna teknik bäst vid blästring av material i kraftigt stål, men kan även med försiktighet användas på delområden.

Vi blästrar dina fälgar

Genom åren har vi hjälpt många nöjda kunder när det kommer med sina objekt till oss som de vill blästra. Något som blivit mer populärt med åren är blästring av fälgar till både bilar och motorcyklar. Oavsett om du bara vill rengöra eller förbehandla fälgarna för färg eller lackering, är blästring en fantastisk metod att använda för fordon och fordonsdetaljer.

Det kan även handla om fordon som blivit utsatt för rost, och då är blästring en välbeprövad metod mot rost. Vi räddar mängder av fälgar varje år som blivit angripna av rost. För att få ett ännu mer hållbart resultat kan vi även hjälpa er med ytbehandling av fälgarna efter de blästrats.

Blästrade fälgar
Lackerad fälg

Blästring pris

Pris kan variera beroende på projekt.

För att blästra fälgar är utgångspriset från 500 kr per fälg + moms. Kontakta oss om du vill ha hjälp med blästring av fälgar eller är i behov av någon av våra andra tjänster inom industrilackering.